כיצד מתבצעת הנהלת חשבונות באינטרנט?
הנהלת חשבונות באינטרנט יכולה להתבצע בשורה של צורות, בהתאם לסוג העסק שעבורו מתבצעת הנהלת החשבונות ובהתאם להעדפות הלקוח. אחת הדרכים הנפוצות ביותר היא ניהול חשבון עצמאי באתר ייעודי המציע את השירות, כשאת ניהול החשבונות עצמו מבצעים מנהלי חשבונות מקצועיים. בערוץ זה מעלה הלקוח את החשבוניות שלו אל חשבון פרטי שיש לו באתר, וזאת על ידי סריקת כל החשבוניות שלו בתוך דקות ספורות, או העלאת חשבוניות שהוא קיבל בפורמט דיגיטלי. מנהלי החשבונות מקבלים את כל החשבוניות דרך חשבון הלקוח, ומבצעים את כל ניהול החשבונות הנדרש, מפיקים דו"ח סופי, ובהתאם לבקשת הלקוח גם מבצעים את התשלום לרשות המיסים.
העלאת חשבוניות לחשבון פרטי
פורמט אלטרנטיבי יכול להיות חשבון פרטי דומה שמתנהל בצורה דומה, אם כי הלקוח הוא זה שמבצע גם את הנהלת החשבונות ומפיק את הדו"ח באמצעות הכלים העומדים לרשותו באתר. היתרון בערוץ זה אל מול הנהלת חשבונות רגילה באופן עצמאי, הוא שכל ההתנהלות בפורמט הדיגיטלי באמצעות האתר היא התנהלות המוכרת על ידי רשות המיסים ולכן מותרת. זאת בניגוד לניהול דיגיטלי של החשבונות באופן עצמאי, שאינו מוכר על ידי רשות המיסים הדורשת ניהול כתוב על גבי ספר תקבולים ותשלומים מסודר.
פלטפורמה מורשית על ידי רשות המיסים
פורמט נוסף של הנהלת חשבונות באינטרנט הוא באמצעות שליחת כל החשבוניות על ידי חשבון דואר אלקטרוני. בערוץ זה מתבצע המשלוח לכתובת ייעודית שניתנה ללקוח, ובקצה השני מתקבלות החשבוניות על ידי מנהלי חשבוניות מקצועיים שמבצעים את העבודה הנדרשת. כל ערוץ הוא ערוץ לגיטימי ואפשרי, על פי העדפות הלקוח, ובלבד שהוא מתנהל על ידי ספק שירות מורשה שהפלטפורמה הדיגיטלית שלו מוכרת על ידי רשות המיסים. חברות בע"מ ותאגידים נוספים הנתונים תחת כללים חריגים בנושא הנהלת חשבונות, יצטרכו לצרוך את השירות בליווי מקצועי של מנהלי חשבונות בלבד, מאחר והנהלת החשבונות עבור תאגידים אלה כוללת גם בקרה על חשבון הבנק, ועוד שורה של כללים מיוחדים החלים עליהם. בין שכך ובין שכך, השימוש בשירות של הנהלת חשבונות באינטרנט הופך את הנושא לקל הרבה יותר, ומהיר הרבה יותר.